CEVAT ŞAHİN ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ EĞLENEREK MATEMATİK ÖĞRENİYOR…

Cevat Şahin Anaokulu 5 yaş grupları Öğretmenleri Ebru Başer, Semra Özelçi ve Müdür Yardımcısı Hanife Kutlar ‘ın rehberliğinde ‘’MATH GAMES-KIDS’’ e Twinning projesine başladılar.

Bu projede okul öncesi dönem çocuklarının disiplinlerarası yaklaşımla, eğlenerek matematik kavramlarını öğrenebilmeleri, Matematik etkinliklerine yönelik olumlu tutum geliştirebilmeleri hedeflenmiştir.

10 Türk ve 2 Polonyalı ortak ile başladıkları projede çocukların seçimlerini demokratik katılımla belirledikleri matematik oyunlarını oynadılar. Çocukların teknolojiyi etkili ve verimli kullanmaları bakımından aktivitelere uygun tasarlanan digital oyunları oynayarak öğrendiklerini pekiştirdiler. Proje ortaklarıyla öğretmen ve öğrenci webinarları yapılarak iletişim-işbirliği kurulmuştur. Matematiksel kavramları anlayabilme, bu kavramları günlük hayatta kullanabilmelerini sağlama amacıyla uygulanan projede çok sayıda ortak ve işbirlikçi ürün oluşturulmuştur.

Projede şu aşamada Örüntü, ölçü birimleri, toplama-çıkarma, Grafik aktiviteleri yapılmış olup proje süreci ortak okullarla paylaşım ve işbirliği içinde aktif bir şekilde uygulanmaktadır.