Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu ve Şehit Teğmen Uğur Altan   İlkokulu öğretmenlerinin yürüttüğü “Amazon Ormanında Mutlu Çocuklar Projesi”kısa sürede hedef kitlesine ulaştı. Projede; dijital dünyayla birlikte kitaptan, sanattan ve spordan uzaklaşan öğrencilerin ekran bağımlılığı ve obezite gibi sorunlarla karşılaşmasını önlemek amacıyla beş aşamalı bir çalışma programı hazırlandı.

Zengin içeriklerle donatılan projede aşamaları tamamlayan öğrenciler rozetler kazanacak. Her rozet yirmi kitabı temsil ederken rozetler sırasıyla tohum, filiz, ağaç, orman, amazon şekliyle ilerleyecek.

Proje sonunda 100 kitap hedefine ulaşıldığı takdirde amazon rozeti takdim edilecek.

Sanatın ve sporun da ihmal edilmediği projede; kalimba ve melodika çalmayı öğrenen öğrenciler, birçok spor branşında da eğitimler alıp müsabakalara katılacak.

Türk okçuluğu ve geleneksel oyunlarına büyük ilgi gösterilirken Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkında uçurtma şenliği ve Prusias ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosunda açık hava sineması gibi etkinlikler düzenlenecek.

Ailelerin de etkin bir şekilde katılım sağladığı projede, Yığılca'nın İğneli köyünden İbrahim Bölük ve Hamidiye Mahallesinden Zeki Berber toplamda yaptıkları 8 torenetle destek oldu. Tornet yapım aşamasında da sürece etkin katılan öğrenciler keyif dolu anlar yaşadı.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İlknur Aynan Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu tarafından hayata geçirilen “Amazon Ormanında Mutlu Çocuklar Projesi”nin etkinliğine katıldı.

Kitaplardan enstrümanlara, geleneksel çocuk oyunlarından müzelere kadar uzanan proje kapsamında her türlü desteği sağlayacaklarını kaydeden Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur Aynan, “Kütüphanelerin, Prusias ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosunun ve Düzce Konuralp Müzesinin kapıları tüm öğrencilerimize ardına kadar açık olacak. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin proje ve çalışmalarına vereceğimiz desteklerden ötürü memnuniyet duyuyoruz” ifadelerinde bulundu.