Yerli malı haftası dolayısıyla Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu öğrencileri deprem bölgesi Hatay’a Düzce’nin yöresel ürünü olan fındık gönderdi.

Türkiye’de tüm okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında yapılan Yerli Malı Haftası kutlama etkinliği kapsamında Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu deprem bölgesi Hatay’a fındık gönderdi.

Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu 3-D, 4-E ve 3-F sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Sibel Keskinlioğlu, Gül Kaymaz ve Ayşe Demet Aloğlu aracılığı ile Hatay ilinde bulunan Kavvasoğlu ilkokulu öğretmenleri ile iletişime geçtiler. Öğrenciler, “Yerli Malı Haftasında” sınıflarda yapılan etkinliklerin dışına çıkarak deprem bölgesindeki çocukların bir nebze olsun yüzünü güldürebilmek adına onlara Düzce ilimizin yöresel ürünü olan fındığından gönderme kararı aldılar.

Velilerin desteği ile yaklaşık 100 paket fındık poşetlendi. Poşetlenen fındıklar Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu olarak PTT Kargo yoluyla Düzce’den Hatay’a gönderildi. Ayrıca poşetlerin içerisine öğrencilerin yazdığı mektuplar da konuldu.

Yerli Malı Haftası kutlama etkinliğinin amacı; I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşmasıdır.