Ramazan ayını çeşitli etkinliklerle ve büyük bir heyecan ile karşıladılar. Ramazan geleneği olan Ramazan davulcusunu, sahur ve iftar hakkında sohbet edip yapılması gereken bilgileri öğrendiler.

Teravih namazını  drama etkinliği ile canlandıran minikler Ramazanı nasıl geçirmemiz gerektiği hakkında konuştular. Drama etkinliği ile okulumuz minik öğrencileri eğlenceli vakit geçirdi. 

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’nin yer aldığı, teravih namazı, fıtır sadakası, itikaf sünneti, mukabele geleneği gibi güzellikleri bünyesinde barındıran, bu ayda yapılan hayır ve ibadetlere diğer aylarda yapılanlara göre daha fazla mükafat verileceği müjdelenen Ramazan ayı; Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilmiştir.Rahmet, bereket ve oruç ayı olan Ramazan; kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel öğütlere ve uyarıcı telkinlere açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği kutsal ve uğurlu bir aydır. 

Hz. Peygamber'in “mübarek bir ay” olarak nitelendirdiği, inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini verdiği bu ay pek çok güzelliğiyle müminleri karşılamaktadır.