DÜZCE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Servis Şoförleri Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Servis Şoförleri Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak olan 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Servis Şoförleri Eğitim ve Bilgilendirme Toplantılarının ilki Müdürlüğümüz Şube Müdürü Mustafa TERZİOĞLU Başkanlığında gerçekleşti.

03.09.2021 Cuma günü saat 10.00'da Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi'ndegerçekleşen toplantıya; Müdürlüğümüz Şube Müdürü Mustafa TERZİOĞLU, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı Trafik Şube görevlileri ile Müdürlüğümüz İş Güvenliği Uzmanı Muhsin KÖSE katıldı.

Toplantıda; taşımalı eğitimde görev alacak şoförlerin, MEB Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim yönetmeliğinde belirtilen esaslar üzerinde duruldu. Şoförlere, belirlenen güzergâhlardan öğrencileri almaları ve belirtilen okullara öğrencileri imza karşılığında teslim etmeleri, taşıma esnasında yüksek sesle müzik dinlenmemesi, kemerlerin takılı olması, araç temizliğine dikkat edilmesi, sigara kullanılmaması konularında uyarılarda bulunuldu.

Taşıma araçlarının bakımının yapılması, yolcu ve yük taşıması yapılmaması, izinsiz başka şoför çalıştırılmaması, araç değişikliğinin onaya bağlanması,  şoför kimliklerinin takılı bulunması,  kamera sisteminin çalışır vaziyette hazır edilmesi,  araç sigortalarının günü gününe yapılması,  araçların temiz olması, emniyet kemeri takılması hususuna riayet edilmesi, Emniyet ve Jandarma tarafından gerekli denetimlerin yapılması, yangın tüpleri ve ilk yardım çantalarının güncel olacak şekilde hazır edilmesi konularında şoförlere gerekli uyarılar yapıldı. 

Ayrıca Toplantıda; COVID-19 ile mücadele çerçevesinde; Servislerde Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "COVID-19 Kapsamında Personel Servis Araçlarıyla İlgili Alınması Gereken Önlemler"e tavizsiz uyulması,  araçlarda görev yapan personelin aşılarının yapılması, servislerin havalandırma, temizlik ve dezenfeksiyonu, genel iç temizliğinin gün sonunda su ve deterjan ile yapılması konularında uyarılarda bulunuldu.

 

06-09-2021

Valilik Binası İl Milli Eğitim Müdürlüğü / DÜZCE - 0380 524 13 80 - 0380 524 13 81 - 0380 524 13 82

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.