DÜZCE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Düzce Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Arasında Eğitimde İşbirliği Protokolleri İmzalandı

2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde Düzce Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Arasında Eğitimde İşbirliği Protokolleri İmzalandı

20 Şubat 2019 tarihinde Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonunda, Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar DEMİRCAN ÇAKAR, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat YİĞİT, Düzce Fen Lisesi Müdürü Mehmet GEDİK´in katılımları ile kurumlar arasında eğitimde işbirliği protokolleri imzalandı.

Protokollerin ilki Düzce Üniversitesi İle Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında eğitimde iş birliğini geliştirmek, Düzce ili sınırları içerisinde eğitim kurumlarında eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak, eğitim programlarının geliştirilmesi, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, üretimin artırılması, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi ve benzeri çalışmalara katkıda bulunulması, ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması, mezun olma durumuna gelmiş öğretmen adaylarına mesleki tecrübe kazandırılması, üniversite kadrosunda bulunan akademisyenlerin eğitim kurumlarında derslere girebilmesi, her türlü bilimsel araştırma çalışmaları kapsamında üniversitenin sahip olduğu kütüphane, araştırma merkezi ve laboratuvarlarından eğitim kurumlarında ki öğrenci ve öğretmenlerin ücretsiz yararlandırılması amaçlanmıştır.

İkinci protokol ise İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz / Düzce Fen Lisesi Müdürlüğü İle Düzce Üniversitesi Arasında Bilimsel ve Sosyal İşbirliği amacı ile imzalanmıştır.

Fen Liselerinin yükseköğretim kurumları ile iş birliklerinin artırılarak Fen liselerindeki çocuklarımızın üniversitelerin araştırma olanaklarında yararlandırılmasının sağlanması, MEB 2023 Eğitim Vizyon Belgesinin en önemli hedeflerinden birini oluşturmaktadır.  Bu kapsamda Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz/Düzce Fen Lisesi Müdürlüğü arasında bilimsel ve sosyal işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla Düzce Fen Lisesi okul müdürü Mehmet GEDİK ve öğrencilerinin de katılımı ile protokol töreni gerçekleştirildi. Protokol kapsamında öğrenciler üniversite laboratuvarlarını gezip yararlanabilecek, tıp fakültesini ziyaret edebilecek ve üniversitede bazı derslere girerek izlenimlerde bulunabilecekler. Ayrıca Üniversiteden akademisyenler okula gelerek öğrencilere kariyer planlaması konusunda sunumlar gerçekleştirecekler.

20-02-201920-02-2019

Valilik Binası İl Milli Eğitim Müdürlüğü / DÜZCE - 0380 524 13 80 - 0380 524 13 81 - 0380 524 13 82

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.