DÜZCE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4511 İdareci ve Öğretmenimize Yönelik "Bağımlılıkla Mücadele Temel Farkındalık Eğitimleri" Başladı

4511 İdareci ve Öğretmenimize Yönelik "Bağımlılıkla Mücadele Temel Farkındalık Eğitimleri" Başladı

İl Milli Eğitim Müdürülğümüz, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Bağımlılıkla Mücadele İlkadım Merkezi ve Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBAM)  arasında imzalanan “Bağımlılıkla Mücadele Temel Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü”  gereği il geneli resmi ve özel okullarımızda görev yapan toplam 4511 idareci ve öğretmenimize "Bağımlılıkla Mücadele Temel Farkındalık" konusunda eğitim verilecektir.

Gruplar halinde yapılması planlanan ve 6 Mart 2018 tarihinde başlayarak 26 Mart 2018 tarihinde bitecek olan eğitimlerin ilki  Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI,  Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat YİĞİT, İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan´ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Eğitimler öncesi konuşma yapan Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI bağımlılığın artık terör kadar önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek bununla topyekun mücadele çalışmalarına hız verildiğini söyledi. “Onları en yakından sizler görebilirsiniz” Bağımlılıkla mücadelede öğretmenlere önemli görevler düştüğünü kaydeden Sayın Valimiz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sizler öğrencilerimize her gün her anlamda dokunan arkadaşlarımızsınız. Bu manada yaptığınız görev çok önemli. Çocuklarımızın bakışlarından neler yaptıklarını, mutluluk veya mutsuzluklarını, gece uykusuz mu kaldı, başka bir işle mi uğraştı, yoksa başka bir alışkanlığa mı meyil ediyor ya da sigara içmeye mi başlamış en yakından görebilecek olanlar sizlersiniz. Ama tehlike de bir o kadar yakınımızda. Tabi hiç kimse bu bize çok uzak diyemez. Buna biz hepimiz açık ve korumasız durumdayız. Bu manada çocuklarımızı nasıl koruyacağımızı bu eğitimlerde de görmüş oluyoruz.

“Bu rolde gerçekten önemli bir misyonun sahibisiniz” Biz Düzce’de topyekun bir çalışma yapıyoruz dedik. Bu manada Rektör Hocam İlhan Bey de burada. Üniversitemiz bizim için önemli. Üniversitemizle, kamu kurumlarımızla, muhtarlarımız, imamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla beraber çalışıyoruz. Burada öğretmenlerimizin tamamının önemli bir rolü var. Bu rolde gerçekten önemli bir misyonun sahibisiniz. Bunu hep birlikte üstleneceğiz. Aksi takdirde ülkemizin geleceğine halel gelecektir. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği konusunda endişelerle karşı karşıya kalacağız.”

Son olarak bu eğitimleri öğretmenlerin tamamının alması gerektiğini kaydederek, “Üniversitemizle yaptığımız taslak çalışmamızda bir öğretmenlerimizin tamamına eğitim aldırmak zorundayız. Bunun başka bir yolu yok. Bütün öğretmenlerimiz bu eğitimi görmüş olsun. Bir tek Akçakoca ilçemizi ayrı yaptık. Diğer ilçelerimizde 6-26 Mart tarihleri arasında bu programlar devam edecek. ” ifadelerinde bulundu.

Eğitimler Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dilek AKKUŞ, İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Çalışmacısı Feride SELVİ, İl Sağlık Müdürlüğü Psikoloğu Zeynep ALÇELİK, Müdürlğümüz rehber öğretmenleri Ayla KARACAOĞLU POÇAN, Nazife AYDIN, Rumeysa KÖSE tarafından verilecektir.

Akçakoca ilçesinde görev yapan idareci ve öğretmenlerimiz Akçakoca Öğretmen Evinde, diğer ilçelerde görev yapan idareci ve öğretmenlerimiz ise Düzce Belediyesi Kültür merkezinde planlanan program dahilinde eğitimlere katılacaklar.

06-03-201806-03-201806-03-201806-03-201806-03-201806-03-201806-03-2018

Valilik Binası İl Milli Eğitim Müdürlüğü / DÜZCE - 0380 524 13 80 - 0380 524 13 81 - 0380 524 13 82

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.